”Os 2014 i Sochi har varit ett ganska tumultartat OS, inte minst har debatten om homosexualitet varit en stor fråga, då detta är olagligt i Ryssland. Många tycker att Idrott och Politik ska hållas isär, men är det egentligen så lätt?

En annan sak som har uppmärksammats är alla dessa obetalda arbetare och alla dessa människor som blivit dåligt behandlade. Men varför är det detta som uppkommer när man tänker på OS i Sochi? Varför försvinner alla dessa fantastiska idrottsliga prestationer bakom detta hemska?

Men min fråga är nu till er, Vad är er tanke om Sochi 2014? Vad är det ni har uppmärksammat med OS 2014? För att utrycka detta ska ni använda er av er kreativa sida. Ni kan rita en bild, skriva en dikt, göra en reklamfilm, ja vad du vill egentligen…”

Så inledde Greta sin lektion innan hon försåg oss elever med färgpennor, limstift, färgglada papper och en extra morot genom att utlova ett pris till den mest kreativa skapelsen med bäst motivering.

Och vi gick in för uppgiften (med OS-hockeyn i bakgrunden)…

Louise    OS-hockeyn var naturligtvis igång i bakgrunden...  Ludde kör med precision!   IMG_1717

Alla hade sina tolkningar och tiden bara flög iväg. Helt plötsligt var lektionen slut och få av oss var klara – tiden går fort när man har roligt!

Så här blev resultatet:

IMG_1727 IMG_1726 IMG_1725 IMG_1724 IMG_1722 IMG_1728 IMG_1729 IMG_1730 IMG_1732 IMG_1733

Vem vann då?

Greta hade svårigheter att utse en vinnare:

Gretas utlåtande om vår och sin egen prestation löd sålunda:

”Jag tycker att min lektion blev bra, tillslut. Var väldigt nervös innan, speciellt igår, dåjag trodde att det skulle bli en flopp. Funderade till och med på att byta tema, men bestämde mig för att det fick bära eller brista. Jag fick en väldigt bra respons när jag berättade vad vi skulle göra vilket kändes väldigt skönt, och jag kunde slappna av mer. Jag tyckte att alla jobbade på bra och lyssnade när jag försökte prata. Tycker det är kul när alla är så engagerade.

Mina förväntningar överträffades helt klart och det var kul att få vara bossen för en lektion.”

Och jag kan inte annat än hålla med!