Idag stod Jesper och Johan för undervisningen och en musikalisk workshop stod på agendan. Dessa båda magistrar har storslagna planer för sina elever: nästa vecka ska vi hålla på en hel dag och i slutet av densamma ska vi spela ihop som band!

Dagens lektion bestod av lite teori och prova-på. Magistrarna delade upp, den idag decimerade, gruppen så att Jesper hade hand om trum-teorin medan Johan kollade av gitarrkunskaperna hos vissa av oss. Johan konstaterade snabbt att ett par stycken redan kunde spela gitarr och skickade då dessa till trumpinnarna så att han kunde ägna sig åt de som behövde mer assistans (stor guldstjärna där!).

Jesper var väldigt pedagogisk, men även ganska avancerad, i sina beskrivningar. Han visade olika sorters grepp och fick även mig, fröken med taskig simultanförmåga, att få händerna att samarbeta. Johan gjorde ett tappert försök med mig och gitarren – det gick (när jag fick spela basgång istället…), men jag konstaterade att jag nog har mer pianofingrar än gitarrfingrar och att jag nog inte är redo för solot i Iron Maidens Afraid To Shoot Strangers. Än.

IMG_1637 IMG_1644

Vi fick en läxa till nästa lektion:

IMG_1645

Vi ska alltså hitta på en ramsa så att vi kommer ihåg gitarrsträngarnas placering. Några förslag som haglade fram ur sällskapet var ”En Blyg Gymnasist Dansar Alltid Ensam” och ”En Ball Groda Dyker Aldrig Ensam”. Jag ska fundera vidare på den… Jag har ju nästan en vecka på mig att göra läxan! 🙂

Båda magistrarna skötte sig väl under lektionen. De såg till att alla fick prova både gitarr och trumpinnar och de gav sig inte förrän alla hade klarat att göra de övningar vi fått. Johan sammanfattar dagens lektion:

Bra jobbat grabbar – jag och de andra ser fram emot nästa vecka!